EEN KLEINE SELECTIE FESTIVALK 2022

Over het festivalk

13, 14 & 15 mei 2022

Op 13/14/15 mei wordt ons hele terrein – 5.000m2-  voor drie dagen omgebouwd tot een heus Festivalk voor jong en oud. Download het volledige Festivalk programma en plattegrond met o.a. live djs, foodtrucks, proeverijen, natuurexcursies, lounge plekken, silent disco, kindertheater, muziek en veel meer creativiteit! 
 
Het Festivalk is gratis toegankelijk, maar vooraf kun je met korting wél jouw glas + munten en tickets voor proeverijen bestellen via onze webshop.
 

Volgende editie?

Hoor het als allereerst!

Als allereerste weten wanneer het volgende Festivalk is? Gebruik maken van de Early Bird kortingsdeal? Kaartjes voor proeverijen en excursies? Laat dan jouw mail achter, dan hoor jij het zodra wij meer weten!

  NieuwsGIERig?

  Hieronder antwoorden op vragen die je wellicht hebt.

  Is het Festivalk gratis toegankelijk?

  Ja, het terrein is gratis toegankelijk. We werken wel met een speciaal festivalk glas, muntjes en voor sommige activiteiten moet je betalen.

  Hoe ziet het terrein eruit?

  We organiseren het op ons hele terrein van ruim 5.000 m2. Allerlei verschillende hoekjes voor bijvoorbeeld kinderactviteiten, muziek, silent disco, workshops, excursies en meer. Download de plattegrond om een goed beeld te krijgen.

  Wat kan ik verwachten?

  Er is van alles te doen op het terrein, waaronder heel veel muziek, vogelexcursies, bierworkshop, kindertheater, knutselhoeken, silent disco, schaaktrainingen en allerlei andere spelletjes. Van jong tot oud: voor iedereen worden het prachtige dagen!

  Wat is er qua eten & drinken?

  Er zijn buitenbarren met natuurlijk alle bieren van Bird Brewery en heel veel andere dranken voor jong en oud. Daarnaast zullen er verschillende foodtrucks staan met meer dan genoeg keuze. We maken hier later meer bekend over!  

  Zijn honden toegestaan?

  We raden het in verband met de hoeveelheid mensen en geluid sterk af om dit weekend met de hond langs te komen. Alle andere dagen van het jaar zijn honden natuurlijk welkom!

  Moet je voor kinderen ook een glas kopen?

  Nee, dat hoeft niet. Bier en wijn gaat in de Festivalkglazen (te krijgen aan de bar), maar voor frisdranken en warme dranken heb je deze niet nodig. Wel betaal je op het hele terrein dit weekend met muntjes.

  FESTIVALK DEALS

  Het festivalk is gratis toegankelijk, maar met deze vroege vogel deals pak je lekkere kortingen. Bij alle tickets krijg je een uniek Festivalkglas, 3 munten en een gratis glimlach ter waarde van 15,- euro. Wees er als de kippen bij, want op = op.

  Happy Birdday

  5,- euro

  Bij een feestje hoor je ook te trakteren. Deze tickets zijn dan ook bijna gratis.

  Early Bird

  10,- euro

  Onze deal voor de echte early birds.  

  Bird on time

  12,50 euro

  Een mooie deal voor de birds die op tijd voorbij vliegen. 

  Op het festivalk

  15,- euro

  Deze is ook aan de deur te krijgen, maar reserveren mag natuurlijk ook .

  FESTIVALK PROEVERIJEN

  Het Festivalk is gratis toegankelijk, maar we organiseren een aantal unieke proeverijen (4 bier + bijpassende hapjes) in ons Brouwlab tijdens het Festivalk waar wel een ticket voor nodig is. Boek ze snel, want plaatsen zijn beperkt.

  Bier & Bonbons

  12,50 euro

  Samen met chocolatier Mats Smits ontwikkelden wij vier unieke bierbonbons. Voor iedere bonbon is een ander bier gebruikt én – net zo belangrijk – de smaak van de bonbon en het bier versterken elkaar. Ontdek bijvoorbeeld smaakhaken als citrus en karamel.

  Bier & Kaas

  12,50 euro

  Bierspijscombinaties maken is in onze ogen één van de allerleukste onderdelen, waarbij bier en kaas natuurlijk een echte klassieker is.

  Leren proeven

  12,50 euro

  Bier leren proeven? Klinkt goed! In deze proeverij worden zeer vergelijkbare bieren naast elkaar geproefd. Wat zijn de verschillen, welke keuze hebben wij als brouwer gemaakt en wat vind je eigenlijk lekkerder? Het zijn enkele vragen die zeker worden behandeld!

  Hop

  12,50 euro

  Hop wordt door veel bierliefhebbers gezien als het mooiste ingredient van bier. Daar is Hollands Hophuis het zeker mee eens! Samen met hen duik je in de wereld van de Europese hoppen. Aanrader voor alle hopliefhebbers!

  FESTIVALK ACTIVITEITEN

  Het Festivalk is gratis toegankelijk, maar we organiseren een aantal unieke activiteiten. Boek ze snel, want plaatsen zijn beperkt.

  Op pad met de Boswachter

  14 Mei 08.00-10.00

  Samen met de boswachter uit het Diemerbos ga je op ontdekkingstocht. Wat is typerend voor dit bos? Wat is de relatie tussen planten en vogels? Welke dieren leven hier nog meer? Er valt genoeg te ontdekken!

  Op vogelsafari met Joris Buis

  14 Mei | 11.00-13.00

  Met de ervaren Joris Buis – projectleider bij IVN Natuureducatie – ga je op zoek naar de vogels in het Diemerbos. Hij leert je snel hoe je de vogels kunt herkennen op zicht en geluid. In de lente is het Diemerbos met zijn verschillende landschappen een waar vogelparadijs, dus de kans is zeker aanwezig dat er een aantal leuke verrassingen worden gevonden.

  Vogels Kijken bij House of Bird: Diemerbos

  15 Mei | 09.00-12.30 & 13.30-17.00

  Deze excursie is georganiseerd door Vogelbescherming Nederland. Samen met Christophe Reijmans ga je op zoek naar o.a. Blauwborst, Grote Zilverreiger, Blauwe -en Purperreiger, maar ook zangers als Tuinfluiter, Zwartkop en Nachtegaal.

  voor de Jonge kuikens

  Natuurlijk is er ook van alles te doen op het Festivalk voor alle jonge kuikens. Voor onderstaande activiteiten moet je wel even reserveren!

  Nest (3+)

  15 Mei | 11.00

  De kindertheatervoorstelling Nest (15 mei | 11.00 uur) is een voorstelling in samenwerking met Theater de Omval van theatermaaksters Anneloes Rodenhuis en Cristel Hakvoort. Ze duiken in de belevingswereld van peuters en kleuters. Bij welke ouders hoort dit lammetje? En deze rups? Wat gebeurt er als er gezinsuitbreiding komt? Ooi en Vaar vragen de kinderen om hulp.

  Haal je vogeldiploma met boswachter Anne (4+)

  15 Mei | 13.00-14.00 & 14.00-15.00

  Tijdens deze unieke excursie loop je de Birdroute samen met boswachter Anne. Met een knapzak met zoekkaart (dit zit in de prijs) en wat lekkers ga je op zoek naar de 10 vogels op de route. Allemaal gevonden? Dan krijg jij je officiele vogeldiploma uit handen van Boswachter Anne!

  Workshop: Schaken (6+)

  15 Mei | 14.00-14.45

  Ben jij de toekomstige hoofdpersoon in Queens Gambit? De ervaren schaaktrainers van de Diemense schaakclub Oosten-Toren geven een gratis workshop schaken voor kinderen (6+) van alles schaakniveaus. De workshop wordt gegeven op tafels rondom het grote buitenschaakbord tijdens het Festivalk.

  WAT IS ER TE DOEN

  Muziek

  Muziek

  Met verschillende plekken is er voor ieder wat wils. Overdag lekker op de achtergrond, maar ’s avonds maken we er een echt feestje van met live DJ’s. Trek je dansschoenen aan, want die voetjes gaan van de vloer!

  Proeverijen

  Proeverijen

  Onze eigen biersommeliers organiseren proeverijen, zoals bier & bonbons, leren proeven en bier kaas. Daarnaast geeft Holland Hophuis een proeverij over Europese hoppen.

  Excursies

  Excursies

  Verwacht allerlei excursies in het Diemerbos door onder meer Staatsbosbeheer, Vogelbescherming en IVN Diemen. Ga je mee met de boswachter?

  Theater

  Theater

  Samen met theater de Omval wordt er een kindervoorstelling georganiseerd in de buitenlucht.

  Spelletjes

  Spelletjes

  Jeu de boules, levensgroot jenga, kubbs, corn hole, beerpong en een buiten schaakbord: er is genoeg te doen!

  Foodtrucks

  Foodtrucks

  Natuurlijk draait onze bierbus overuren, maar verwacht ook andere barren en verschillende foodtrucks. Genoeg variatie en vooral erg lekker.

  Knutselen

  Knutselen

  Vogelhuisjes beschilderen, schminken, huttenbos en nog veel meer om lekker te knutselen.

  Silent disco

  Silent disco

  Natuurlijk is er live muziek te vinden, maar ook de silent disco is terug te vinden. Dan valt het niet zo op als je af en toe even buiten de maat danst.

  Een greep uit onze partners