Festivalk 2023

1 & 2 juli

Op 1 & 2 juli 2023 wordt ons hele terrein – 5.000m2 –  voor twee dagen omgebouwd tot een gratis toegankelijk Festivalk voor jong en oud.
Afgelopen jaar was fantastisch: ruim 8.000 bezoekers, een hele positieve sfeer en van alles te doen. Ook dit jaar gaan we er een fantastisch weekend van maken. Het programma is intussen bekend: reken op o.a. live djs, bands, foodtrucks, proeverijen, natuurexcursie, lounge plekken, kindertheater, muziek en heel veel creativiteit!
Het Festivalk is gratis toegankelijk, maar er zijn wel tickets voor proeverijen, een natuurexcursie (deze volgt) en kindertheater via onze webshop.

De line-up

Wees er als de kippen bij

Het Festivalk was weer een zeer geslaagde en gezellige editie. Wil jij nou ook als allereerste op de hoogte zijn van het nieuws over de volgende editie? Laat dan jouw mail achter, dan ben jij er als de kippen bij!

  FESTIVALK PROEVERIJEN

  Het Festivalk is gratis toegankelijk, maar we organiseren een aantal unieke proeverijen (4 bier + bijpassende hapjes) in ons Brouwlab tijdens het Festivalk waar wel een ticket voor nodig is. Boek ze snel, want plaatsen zijn beperkt.

  All about IPA’s

  De bierstijl IPA is waarschijnlijk de snelstgroeiende stijl van de afgelopen jaren. Iedere brouwerij heeft minimaal één IPA, maar de meeste gaan voor meer subtypes. Session IPA. Double IPA, Triple IPA, Amber IPA, Rye IPA: je komt van alles tegen.

  Samen met een onze biersommelier duik je in de wereld van de IPA, waarbij er natuurlijk ook 4 bieren worden geproefd om de verschillen echt te ervaren.

  Bier & Kaas

  Bierspijscombinaties maken is in onze ogen één van de allerleukste onderdelen, waarbij bier en kaas natuurlijk een echte klassieker is.

  De proeverij wordt gegeven in ons Brouwlab tijdens het Festivalk. Samen met een van onze Internationale Biersommeliers proef je 4 bieren en bijpassende kazen. Leuk, lekker en leerzaam!

  Proef de zomer

  Witbier en weizen de enige opties in de zomer? Zeker niet! In deze proeverij ontdekken wij bieren en stijlen die je wellicht nog niet kent, maar perfect passen bij het warme weer.

  Samen met onze Internationale Biersommelier proef je 4 zomerese bieren in ons Brouwlab. Leuk, lekker en leerzaam!

  Bier & Chocola

  Wist je dat chocola en bier heel goed samen kunnen gaan? Denk bijvoorbeeld aan smaken als citrus, karamel en gebrande bitterheid. Leer te combineren en proef uiteraard ook onze eigen bierbonbons.

  Samen met onze Internationale Biersommelier proef je 4 bieren met chocola in ons Brouwlab. Leuk, lekker en leerzaam!

  FESTIVALK ACTIVITEITEN

  Het Festivalk is gratis toegankelijk, maar we organiseren een aantal unieke activiteiten. Voor de vogelsafari moet je snel reserveren (vol=vol). Bij de openluchtquiz en openluchtproeverij kun je gewoon binnenlopen!

  Vogelsafari Diemerbos

  Zondag 2 juli 10.30 | 6,50 euro

  Met de ervaren Ton Koot – vrijwilliger bij Vogelbescherming Nederland – ga je op zoek naar de vogels in het Diemerbos. Hij leert je snel hoe je de vogels kunt herkennen. Het Diemerbos is met zijn verschillende landschappen een waar vogelparadijs, dus de kans is zeker aanwezig dat er een aantal leuke verrassingen worden gevonden.

  Wanneer?
  Deze excursie is op zondag 2 juli van 10:30 tot 12:00 uur tijdens het Festivalk. 

  Openluchtquiz

  Zaterdag 1 Juli 16:30

  In deze ‘petje op, petje af’ quiz worden er random vragen gesteld door ons enthousiaste presentatieduo Joppe & Michiel. Ook wij weten de vragen nog niet, maar het wordt gegarandeerd gezellig en dit duo weet ook ons altijd te verrassen. Let op: reserveren kan niet, dus zorg dat je er bent.

  Wanneer?
  De openluchtquiz is op 1 Juli vanaf 16:30 in het Kippenhok tijdens het Festivalk. 

  Openluchtproeverij

  Zaterdag 1 Juli 17:30

  De openluchtproeverij wordt geleid door een internationaal biersommelier. Met zijn allen proef je twee verschillende bieren, waarbij je leert proeven als een exte expert. Kleur, mondgevoel en smaakhaakjes: het komt allemaal aan de orde. 

  Let op: je hoeft niet te reserveren voor deze activiteit, maar zorg dat je op tijd bent.

  Wanneer?
  De openluchtquiz is op 1 Juli vanaf 17:30 in het Kippenhok tijdens het Festivalk. 

  voor de Jonge kuikens

  Natuurlijk is er ook van alles te doen op het Festivalk voor alle jonge kuikens.

  Ik zou wel een kindje lusten (4+)

  1 juli | 10.30-11.30

  De kindertheatervoorstelling ‘Ik Zou wel kindje lusten ‘ (1 juli | 10.30 uur) is een voorstelling tijdens het Festivalk in samenwerking met Theater de Omval van theatermaakster Joes Boonen. 

  De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging… Een dolkomisch verhaal met fijne, droge humor die iedereen, jong en oud, zal waarderen.

  Pim & Pom vieren feest (2+)

  2 juli | 10.30-11.30

  De kindertheatervoorstelling ‘Pim & Pom vieren feest ‘ (2 juli | 10.30 uur) is een voorstelling tijdens het Festivalk in samenwerking met Theater de Omval. 

  De twee kunnen jullie hulp goed gebruiken. Jullie kennen Pim & Pom van hun leuke avonturen. Maar is Pom echt de wijze van de twee en heeft Pim weer teveel praatjes? Duik in de wereld van Fiep Westendorp Pim & Pom. En vier met de hele familie een Pim en Pom-tastisch feest!

  Lancering Digitale Birdroute

  1 & 2 Juli | 10:00-16.00

  Tijdens het Festivalk lanceren wij de digitale Birdroute. In de app wordt extra informatie gegeven over de vogels op de route, zijn er allerlei quizvragen te vinden én verschijnen er met regelmaat leuke opdrachten. Kan jij net zo snel rennen als een slechtvalk? Even hard fluiten als een winterkoning? Of net als een ooievaar op één been staan? 

  De digitale route is gratis te downloaden, maar uiteraard kun je nog steeds ook de birdroute tas halen om het nóg leuker te maken!

  WAT IS ER (VERDER) TE DOEN

  Muziek

  Muziek

  Met verschillende plekken is er voor ieder wat wils. Overdag lekker op de achtergrond, maar ’s avonds maken we er een echt feestje van met live DJ’s. Trek je dansschoenen aan, want die voetjes gaan van de vloer!

  Proeverijen

  Proeverijen

  Onze eigen biersommeliers organiseren proeverijen. Vorig jaar was dat o.a. bier & bonbons, leren proeven en bier kaas. Dit jaar wordt het weer wat anders!

  Excursies

  Excursies

  Een excursie in het Diemerbos door Vogelbescherming Nederland en de lanceringvan de digitale Birdroute. Lekker erop uit!

  Speciaalbier

  Speciaalbier

  Als officieel proeflokaal van Bird Brewery speelt speciaalbier een grote rol op het Festivalk. Leuke bieren op tap, bijzondere proeverijen en wellicht nieuwe specials!

  Theater

  Theater

  Samen met theater de Omval worden er twee kindervoorstelling georganiseerd in de buitenlucht.

  Spelletjes

  Spelletjes

  Jeu de boules, levensgroot jenga, kubbs, corn hole, beerpong en een buitenschaakbord: er is genoeg te doen!

  Foodtrucks

  Foodtrucks

  Ook dit jaar weer verschillende foodstands, unieke barren en voldoende variatie voor alle foodies. Lekker voor jong én oud.

  Knutselen

  Knutselen

  Insectenhuisjes beschilderen, schminken, huttenbos en nog veel meer om lekker te knutselen.

  NieuwsGIERig?

  Hieronder antwoorden op vragen die je wellicht hebt.

  Ja, het terrein is gratis toegankelijk. We werken wel met een speciaal festivalkglas, muntjes en voor sommige activiteiten moet je betalen. Heb je nog een festivalkglas van vorig jaar? Dan kan je die gewoon meenemen!

  We organiseren het op ons hele terrein van ruim 5.000 m2. Allerlei verschillende hoekjes voor bijvoorbeeld kinderactviteiten, muziek, workshops, excursies en meer. 

  Er is van alles te doen op het terrein, waaronder heel veel muziek, vogelexcursies, bierproeverijen, kindertheater, knutselhoeken en allerlei andere spelletjes. Van jong tot oud: voor iedereen worden het prachtige dagen!

  Er zijn binnen en buitenbarren met vele bieren van Bird Brewery en heel veel andere dranken voor jong en oud. Daarnaast zullen er verschillende foodtrucks staan met meer dan genoeg keuze. We maken hier later meer bekend over!  

  We raden het in verband met de hoeveelheid mensen en geluid sterk af om dit weekend met de hond langs te komen. Alle andere dagen van het jaar zijn honden natuurlijk welkom!

  Nee, dat hoeft niet. Bier en wijn gaat in de Festivalkglazen (te krijgen aan de bar), maar voor frisdranken en warme dranken heb je deze niet nodig. Wel betaal je op het hele terrein dit weekend met muntjes.

  Terugblik: Festivalk 2022

  AFTERMOVIE

  IN BEELD

  Greep uit onze partners