ONS VERHAAL.

House of Bird in het Diemerbos is dé officiele brewpub van Bird Brewery. Na een succesvolle start als brouwerij hebben bierbrouwers Rik en Ralph de perfecte locatie voor een eigen horecazaak gevonden. Samen met horecapartner Teun creëren zij een plek waar natuur, bier en activiteiten op een enthousiaste manier bij elkaar komen. Gratis activiteiten voor jong en oud, verhuurbare ruimtes voor groepen en een inspirerende, natuurrijke omgeving.

Onze vlucht.

Ons allereerste bier, Rumoerige Roodborst, kwam in 2016 uit. Het werd op het prestigieuze Ratebeer.com beoordeeld als één van de beste 50 Amber Ales ter wereld. Een mooie start. In de volgende maanden brengen we onze eerste vier bieren uit en groeien we uit tot een leuke nieuwkomer in de Nederlandse biermarkt.

In 2017 groeit Bird Brewery in hoog tempo door. Tijdens de Dutch Beer Challenge vallen we veelvuldig in de prijzen, met onder meer Nederlands beste IPA en Saison. We mogen ons bovendien Nederlands beste nieuwkomer noemen. Ook internationaal winnen we dat jaar nog vele prijzen met onze bieren. Het vaste assortiment bieren krijgt intussen vorm.

Tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland zijn we in 2018 één van de twee meest succesvolle microbrouwerijen. Intussen vliegen onze bieren bij ongeveer 1.000 horecazaken en speciaalbierwinkels de deur uit. In dit jaar reizen we ook het hele land door voor de Bird Collab Tour en brouwen we liefst 12 collabs met bevriende brouwerijen.

Als echte vogel- en natuurliefhebbers zijn wij vanaf de start bezig met duurzaamheid. In 2019 komen we met hele concrete stappen. We doneren zelf 1,2 miljoen liter drinkwater én planten 10.000 bomen. Door samenwerkingen aan te gaan met gepassioneerde horecazaken en speciaalwinkels loopt dit laatste aantal flink op. Daar zijn wij enorm trots op.

Een bijzonder jaar waarin wij – middenin de corona – ons proeflokaal House of Bird openen. Hoewel het geen makkelijk jaar is, maken wij er met veel nieuwe bieren, een vogelbingo en andere creatieve plannen toch een bijzonder leuk jaar van.

Een roerig jaar voor iedereen, waarbij de creativiteit van elke onderneming wordt getest. Ook wij verzinnen van alles: tappen in literflessen, unieke bierbonbons en een Birdroute. We maken er het beste van!

Het jaar waarin alles opengaat en wij eindelijk los kunnen. Wij plantte vanuit Bird Brewery de 100.000e boom, organiseren de eerste editie van ons Festivalk met ruim 8.000 bezoekers en lanceren een heleboel bijzondere bieren. Bovenal genieten we van de tienduizenden gasten die bij ons een heerlijke dag hebben.

Een tweede proeflokaal openen was een plan, maar dat is in hoog tempo realiteit geworden als Kwintelooijen voorbij komt. Op het meest biodiverse stuk van de Utrechtse Heuvelrug openden wij in december de deuren. Prachtige plek.

1
2
3
4
5
6
7

Trotse pauwen.

Ondanks de roerige start tijdens de corona vonden tienduizenden gasten ons, organiseerden we tientallen natuurexcursies en ontvingen wij een nominatie als Best All Day concept tijdens de prestigieuze Entree Awards. Daarbij trok de 1e editie van ons Festivalk 8.000+ bezoekers en openden we in 2023 onze tweede proeflokaal in Kwintelooijen. Daar zijn wij best een beetje trots op.

Onze founders.

Ralph van Bemmel

Ralph van Bemmel

Co-Founder & Biersommelier

Door zijn vader op jonge leeftijd ondergedompeld in de wereld van de vogels. Als mede-oprichter van Bird Brewery en House of Bird kan Ralph deze passie combineren met zijn andere grote passie: bier. Met een achtergrond in de bierwereld, een opleiding aan de Stichting Bieropleiding en een ongelooflijke berg energie zit dit goudhaantje precies op de plek die hij wil.

Teun IJff

Teun IJff

Co-Founder & Bedrijfsleider

Teun is een geboren horecaman. Hij heeft veel ervaring in verschillende functies bij sterrenzaken in binnen- en buitenland. Zijn laatste functie in de horeca was die van bedrijfsleider bij sterrenzaak de Nederlanden. Als horecapartner heeft hij de dagelijkse leiding in House of Bird en zorgt deze tafeleend dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Rik van den Berg

Rik van den Berg

Co-Founder & Biersommelier

Samen met Ralph richtte hij in 2016 Bird Brewery op. Hij is een jonge Biersommelier, is jaren actief geweest als enthousiaste thuisbrouwer en voorzitter van biergenootschap ’t Nieuweland. Zijn liefde voor speciaalbier staat buiten kijf. Bij House of Bird wil dit baardmannetje zijn kennis over bier graag verder delen met de wereld!

Contact.

HOUSE OF BIRD DIEMERBOS
Diemerbospad 1a
1111PZ Diemen
Tel +3120 214 6555
diemerbos@houseofbird.nl

> EVENT, VERGADERING OF IETS VIEREN?
Stel jouw aanvraag zelf samen en bekijk direct de prijzen/arrangementen.

> OPENINGSTIJDEN
Ma & di: 10.00-18.00
Wo t/m zo: 10.00-21.00

HOUSE OF BIRD KWINTELOOIJEN
Oude Veensegrindweg 47
3911TA Rhenen
kwintelooijen@houseofbird.nl

> EVENT, VERGADERING OF IETS VIEREN?
Mail jouw aanvraag naar event@houseofbird.nl

> OPENINGSTIJDEN
Ma t/m do: 09.30-17.00
Vr, Za & Zo: 09.30-21.00

Bekend uit de media.