BELANGRIJK: NIET RESERVEREN

Voor de Birdroute hoef je niet te reserveren! Er liggen altijd knapzakken a 5,- klaar bij het proeflokaal die je daar kunt afhalen met een zoekkaart, potlood, appelsap en appel. Verrekijkers zijn te huur voor €2,50 per verrekijker. Na afloop kun je een vogeldiploma halen in het proeflokaal en mag je de knapzak houden.

Het reserveren op de website is puur voor tafels in het restaurant.

Speuren in het Diemerbos

Op de Birdroute vind je struiken, bomen, riet en water. Elke vogel heeft z’n favoriete plek. Een grote bonte specht is vaak in een boom te vinden, terwijl de ijsvogel meestal vanaf een tak boven het water zit te loeren op visjes. Nét boven de grond, vaak in de struiken heb je goede kans om winterkoning of roodborst te vinden. Om het wat makkelijker te maken hebben wij ook 10 metalen vogels verstopt langs deze route. Ze zijn te zien vanaf de paaltjes. Kun jij ze vinden? 

Verdien een vogeldiploma.

“Bij House of Bird kun je een knapzak halen, waarin je een zoekkaart en wat lekkers vindt. Ook lenen ze verrekijkers uit.

Zoek vervolgens alle 10 vogels langs de route en kruis ze aan op de zoekkaart. Heb jij ze allemaal gevonden? Dan ben je een echte vogelaar en kun je jouw officiële vogeldiploma ophalen bij House of Bird!”

Boswachter Anne | Staatsbosbeheer

Heel veel vogels.

Het Diemerbos is een jong bos met veel verschillende soorten bomen en struiken. Sommige struiken dragen bessen in zomer en najaar. Daardoor barst het hier van de vogels. Kijk in het najaar maar eens hoeveel vogels er op een vlierbes af komen! Merels, lijsters en koperwieken eten hier dan hun buikjes vol.

 

In het Diemerbos broeden koolmees, vink en merel. Die zie je vast wel eens in je eigen achtertuin. Maar ook bijzondere soorten, zoals de wielewaal, kun je hier ’s zomers aantreffen. Of de appelvink. Met z’n heimelijke gedrag en onopvallend geluid is deze soort moeilijk waar te nemen. Maar met een beetje oefening moet dat lukken!

En andere dieren.

Het vele water in het Diemerbos zorgt dat de ringslang zich hier thuis voelt. Je hoeft niet bang te zijn want deze waterslang is niet giftig. In het voorjaar leggen we broeihopen aan om ze een handje te helpen. Zo’n broeihoop maken we van mest, compost, bladeren en takken. De ringslang legt graag haar eitjes in zo’n hoop waar ze door de broeiwarmte vanzelf tot ontwikkeling komen. We vinden in het najaar dan vaak honderden uitgekomen eitjes per broeihoop!

Ralph van Bemmel

Ralph van Bemmel

House of Bird

Van jongs af aan ben ik met een verrekijker te vinden in de natuur. Bij House of Bird geven wij dat enthousiasme voor vogels graag door. Ik weet zeker dat je mij met een vogeldiploma van de boswachter heel blij had gemaakt!

Camilla Dreef

Camilla Dreef

Vogelbescherming Nederland

Toen ik als klein meisje het verschil leerde tussen een pimpelmees en koolmees vond ik dat geweldig! Er gaat een wereld voor je open en om die verwondering nu over te brengen aan kinderen als ambassadeur van Vogelbescherming is zo leuk.

Jeroen Klaasse

Jeroen Klaasse

Gemeente Diemen

Het Diemerbos is een prachtig stuk natuur. We zijn als gemeente trots dat we met de Birdroute spelenderwijs kinderen meer kunnen leren over natuur. Een mooi initiatief dat onze gemeente nog leuker maakt.

De birdroute is mogelijk gemaakt door
 

Bekend uit de media
Persfoto’s – vrij te gebruiken
20+

Speciaalbieren

25+

Awards

175.000+

Fans