Festivalk 2024

4 Mini-edities

We zijn blij om aan te kondigen dat het geliefde Festivalk ook dit jaar terugkeert, ditmaal in een intieme setting verdeeld over vier mini-edities. We brengen je het beste van voorgaande jaren, maar dan nóg persoonlijker.

Het festival blijft gratis en open voor alle leeftijden, boordevol activiteiten. Verwacht op vier heerlijke zaterdagen een mix van live dj’s, food, speciaalbier, natuurexcursies, loungeplekken, van alles te doen voor kinderen en heel veel creativiteit.

Reserveer de data alvast in je agenda!

De data

Zet ze in de agenda

Onze allereerste mini-editie is zaterdag 18 mei. We toveren het terras aan de kant van het brouwlab om tot Festivalkterrein met podium, biertuin, buitenspelen, rooftopbar en kinderdisco. Een heerlijke dag waarin we met zijn alleen gaan genieten van deze prachtige plek!

De tweede mini-editie is zaterdag 15 juni. Hierover volgt later meer, maar zet de datum alvast in de agenda!

De derde mini-editie is zaterdag 27 juli. Hierover volgt later meer, maar zet de datum alvast in de agenda!

De vierde mini-editie is zaterdag 24 augustus. Hierover volgt later meer, maar zet de datum alvast in de agenda!

#1 | 18 mei 2024

We trappen deze lente heerlijk af met veel muziek, activiteiten en heel veel vrolijkheid. De sfeer van het Festivalk, maar dan alles in het klein.

Editie #1 MUZIEK

Van het podium klinken de vrolijke klanken door het bos. Met unieke forest Vibes, Watse, Joppe en Cosmic Radio als afsluiter belooft het een spetterend feestje te worden!

Watse

18 mei | 14.00-16.00 uur

Watse opent het Festivalk met een speciale disco & house set van wereldse invloeden. Verwacht een aanstekelijke dosis dansbare muziek met levendige vocalen, perfect passend bij de energieke sfeer van Bird Festivalk!

Joppe

18 mei | 16.00-18.00

Joppe vervolgt de dag met zijn onweerstaanbare mix van groove, disco en funk. Laat je meenemen door vrolijke beats die perfect passen bij de levendige sfeer van ons Festivalk.

Cosmic Radio

18 mei | 18.00-20.00

Cosmic Radio, een gedreven DJ-duo dat vrolijke en opzwepende klanken naar de dansvloer zal brengen. Met een mix van disco, house en wereldmuziek betoveren ze hun publiek. Hun afsluitende set wordt een aaneenschakeling van energie en emotie, de ideale afsluiter van ons Festivalk.

Editie #1 KINDERTHEATER

Voor de kleine kinderen verzorgt Theater de Omval een hele leuke theatershow van Dikkie Dik.

Dikkie Dik en de taart

18 mei | 10.30

10.30 | 2 tot en met 6 jaar

Dikkie Dik en de taart: een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Klein Amsterdam Producties ontwikkelt mooie, vrolijke en toegankelijke jeugdtheaterproducties.

Editie #1 ACTIVITEITEN

Het Festivalk is gratis toegankelijk, maar we organiseren een aantal unieke activiteiten. Voor de vogelsafari moet je snel reserveren (vol=vol). Bij de openluchtquiz kun je gewoon binnenlopen.

Vogelsafari Diemerbos

18 mei | 10.30-12.00

Met een ervaren vogelaar ga je op zoek naar de vogels in het Diemerbos. Je leert hoe je snel vogels kunt herkennen. Het Diemerbos is met zijn verschillende landschappen een waar vogelparadijs, dus de kans is zeker aanwezig dat er een aantal leuke verrassingen worden gevonden.

Wanneer?
Deze excursie – slechts 12 plekken! – is op 18 mei van 10:30 tot 12:00 uur.

Openlucht proeverij

18 mei | 14.00-15.00

De openluchtproeverij wordt geleid door een internationaal biersommelier. Met zijn allen proef je twee verschillende bieren, waarbij je leert proeven als een echte expert. Kleur, mondgevoel en smaakhaakjes: het komt allemaal aan de orde.

Let op: je hoeft niet te reserveren voor deze activiteit, maar zorg dat je op tijd bent.

Wanneer?
De openluchtproeverij is gratis op 18 mei om 14.00 in de Rooftop Bar.

Buitenspellen

18 mei | 14.00-20.00

Ontspan en vlieg erin met een spelletje Jenga, Beer Pong, of Cornhole.Perfect voor een middag vol entertainment en vriendschappelijke competitie.

Wanneer?
De buitenspellen zijn op 18 mei vanaf 14.00 uur te doen.

Birdroute

18 mei | hele dag

Natuurlijk is het ook mogelijk om de Birdroute te lopen. Bovendien vind je in de app allerlei extra informatie over de vogels op de route, zijn er allerlei quizvragen te vinden én verschijnen er met regelmaat leuke opdrachten.

Editie #1 Jonge kuikens

Natuurlijk is er ook van alles te doen op het Festivalk voor alle jonge kuikens.

Insectenhuisjes schilderen

18 mei | 10.00-14.00

Voor onze kleine natuurliefhebbers: duik in de wereld van de insecten door je eigen insectenhuisje te beschilderen! Ontdek je artistieke talenten en help de natuur een handje.

Schminken

18 mei | 10.00-14.00 uur

Voor onze jonge festivalgangers: stap in een wereld van kleur en creativiteit. Laat je schminken tot mooiste vlinder, prachtige prinses of stoere tijger.

Kleurwedstrijd

18 mei | 10.00-14.00

Doe mee met onze kleurwedstrijd! Wij zorgen voor de kleurplaten en potloden. Onder alle deelnemers verloten we een prachtig Groot Vogelzoekboek. Laat je creativiteit de vrije loop en wie weet win jij wel dit mooie boek!

Kinderdisco

18 mei | 14.00-20.00

Het Brouwlab transformeren tot een speciale kinderdisco, compleet met een silent disco! Met koptelefoons op kunnen de kids swingen op hun favoriete hits in hun eigen muzikale wereld, terwijl de omgeving heerlijk rustig blijft.

NieuwsGIERig?

Hieronder antwoorden op vragen die je wellicht hebt.

Ja, het terrein is gratis toegankelijk.

We organiseren de mini-edities aan één kant van het gebouw: de kant van het Brouwlab en op het dakterras. Het andere terras blijft verder gewoon open voor gasten.

Een heerlijke dag met muziek, activiteiten en vooral een hele positieve sfeer!

Er is een buitenbar met vele bieren van Bird Brewery en heel veel andere dranken voor jong en oud. Daarnaast is er een foodstand met specials. Verder is er de mogelijkheid om op het terras plaats te nemen en daar gewoon van de kaart te bestellen.

We raden het in verband met het geluid sterk af om naar het Festivalk met de hond te komen. Alle andere dagen van het jaar zijn honden natuurlijk welkom!

Terugblik: Festivalk

Let op: dit jaar zijn het mini-edities. Zelfde sfeer, maar een stuk intiemer!

AFTERMOVIE

IN BEELD