Festivalk 2024

4 Mini-edities

We zijn blij om aan te kondigen dat het geliefde Festivalk ook dit jaar terugkeert, ditmaal in een intieme setting verdeeld over vier mini-edities. We brengen je het beste van voorgaande jaren, maar dan nóg persoonlijker.

Het festival blijft gratis en open voor alle leeftijden, boordevol activiteiten. Verwacht op vier heerlijke zaterdagen een mix van live dj’s, food, speciaalbier, natuurexcursies, loungeplekken, van alles te doen voor kinderen en heel veel creativiteit.

Reserveer de data alvast in je agenda!

De data

Zet ze in de agenda

Onze allereerste mini-editie is zaterdag 18 mei. We toveren het terras aan de kant van het brouwlab om tot Festivalkterrein met podium, biertuin, buitenspelen, rooftopbar en kinderdisco. Een heerlijke dag waarin we met zijn alleen gaan genieten van deze prachtige plek!

De tweede mini-editie op zaterdag 15 juni. Het terras aan de brouwlab zijde wordt weer omgetoverd tot Festivalkterrein met DJ Booth, biertuin, rooftopbar en ’s ochtends kinderactiviteiten. Kindertheater in de Voilere en bij de Jeu de Boules zetten we mooie buitenspellen uit.

Op 27 juli organiseren we alweer de derde mini-editie van Festivalk. ’s Ochtends trappen we af met een Kindertheatershow van theater de omval en is er voor kinderen verder van alles te doen. ’s Middags is er muziek van onze eigen Joppe & Altizani vanuit de DJ booth. Onze keuken is druk bezig om lekkere bites samen te stellen en we hebben ditmaal zonnig weer besteld. Ben jij er bij?

De vierde mini-editie is zaterdag 24 augustus. Hierover volgt later meer, maar zet de datum alvast in de agenda!

#3 | 27 juli 2024

27 juli, de derde mini-editie van Festivalk. Het wordt weer een dag vol fijne muziek, leuke activiteiten en veel gezelligheid.
De sfeer van het Festivalk, maar dan alles in het klein.

Editie #3 MUZIEK

27 juli klinken er weer vrolijke, dansbare klanken uit het Diemerbos tijdens ons Festivalk. Joppe trapt deze mooie dag af met een swingende mix van allerlei genres. Altizani, bekend van Paaspop, tilt het feestje tot een hoger niveau met hun Italosound.

Joppe

27 juli | 17.00 – 20.00 uur

Joppe opent deze zomerse editie van Festivalk. Onze DJ aan huis draait deze editie diverse genres moeiteloos aan elkaar. Sfeervol, gezellig en echt even genieten met een van de tapbieren van Bird Brewery. ‘Wel in een halve liter, want dan komen de aroma’s beter naar voren’, aldus Joppe.

Altizani

27 juli | 17.00 – 20.00

Dit duo uit Utrecht maakt van House of Bird een ‘Casa dell’Uccello’. Altizani draait op Festivalk een vrolijke Italosound en dat wordt dansen geblazen.

Editie #3 KINDERTHEATER

Kindertheater voor de jonge kuikens.

Kindertheater Gonnie en Gijsje samen op stap

Van 2 – 5 jaar | 10.30 House of Bird Diemerbos

“Ik vind het fijn om alleen te zijn, want ik ontdek de wereld.”

Dit is Gonnie. Gonnie is een gansje en zit bij de hooiberg. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg en ontdekt de wereld. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. Ze gaan op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug?

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

In deze voorstelling zullen geen poppen worden gebruikt maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld.

Editie #3 ACTIVITEITEN

Het Festivalk is gratis toegankelijk, maar we organiseren een aantal unieke activiteiten. Voor de vogelsafari moet je snel reserveren (vol=vol).

Vogelsafari Diemerbos

27 juli | 10.30-12.00

Met een ervaren vogelaar ga je op zoek naar de vogels in het Diemerbos. Je leert hoe je snel vogels kunt herkennen. Het Diemerbos is met zijn verschillende landschappen een waar vogelparadijs, dus de kans is zeker aanwezig dat er een aantal leuke verrassingen worden gevonden.

Wanneer?
Deze excursie – slechts 12 plekken! – is op 27 juli van 10:30 tot 12:00 uur.

Openlucht proeverij

27 juli | 14.00-15.00

De openluchtproeverij wordt geleid door een internationaal biersommelier. Met zijn allen proef je twee verschillende bieren, waarbij je leert proeven als een echte expert. Kleur, mondgevoel en smaakhaakjes: het komt allemaal aan de orde.

Wanneer?
De openluchtproeverij is op 27 juli om 14.00 in de Rooftop Bar. Een ticket voor de proeverij scoor je via onderstaande button,

Buitenspellen

27 juli | 14.00-20.00

Ontspan en vlieg erin met een spelletje Jenga, Beer Pong, of Cornhole.Perfect voor een middag vol entertainment en vriendschappelijke competitie. We zetten de buitenspellen uit bij de Jeu de Boules baan.

Wanneer?
De buitenspellen zijn op 27 juli vanaf 14.00 uur te doen.

Birdroute

27 juli | hele dag

Natuurlijk is het ook mogelijk om de Birdroute te lopen. Bovendien vind je in de app allerlei extra informatie over de vogels op de route, zijn er allerlei quizvragen te vinden én verschijnen er met regelmaat leuke opdrachten.

Editie #3 Jonge kuikens

Natuurlijk is er ook van alles te doen op het Festivalk voor alle jonge kuikens.

Vogelhuis schilderen

27 juli | 10.00-14.00

Voor onze creatieve kuikens: het schilderen van een vogelhuis. Vogels verdienen natuurlijk een prachtig huis, en jij kan die schilderen. Hoe leuk is dat?!

Schminken

27 juli | 10.00-14.00 uur

Voor onze jonge festivalgangers: stap in een wereld van kleur en creativiteit. Laat je schminken tot mooiste vlinder, prachtige prinses of stoere tijger.

Kleurwedstrijd

27 juli | 10.00-14.00

Doe mee met onze kleurwedstrijd! Wij zorgen voor de kleurplaten en potloden. Onder alle deelnemers verloten we een prachtig Groot Vogelzoekboek. Laat je creativiteit de vrije loop en wie weet win jij wel dit mooie boek!

Kinderdisco

27 juli | 12.00-18.00

Het Brouwlab transformeren tot een speciale kinderdisco! Kids kunnen swingen op hun favoriete hits in hun eigen muzikale wereld, van K3 tot de vogeltjesdans!

NieuwsGIERig?

Hieronder antwoorden op vragen die je wellicht hebt.

Ja, het terrein is gratis toegankelijk.

We organiseren de mini-edities aan één kant van het gebouw: de kant van het Brouwlab en op het dakterras. Het andere terras blijft verder gewoon open voor gasten.

Een heerlijke dag met muziek, activiteiten en vooral een hele positieve sfeer!

Er is een buitenbar met vele bieren van Bird Brewery en heel veel andere dranken voor jong en oud. Daarnaast is er een foodstand met specials. Verder is er de mogelijkheid om op het terras plaats te nemen en daar gewoon van de kaart te bestellen.

We raden het in verband met het geluid sterk af om naar het Festivalk met de hond te komen. Alle andere dagen van het jaar zijn honden natuurlijk welkom!

Terugblik: Festivalk

Let op: dit jaar zijn het mini-edities. Zelfde sfeer, maar een stuk intiemer!

AFTERMOVIE

IN BEELD