Voor alle BUITENLANDERS

De Buitenlander

Een echte BuitenLander wil alles leren van de natuur. Samen met alle andere BuitenLanders trekken wij er op uit om de geheimen van de natuur te ontdekken. Ringslangen, vogels, planten, paddenstoelen en nog veel meer is er te ontdekken in het Diemerbos.   

De wetten van buitenland

In BuitenLand gelden er – zoals in elk land – natuurljk ook een paar wetten.

Als BuitenLander zijn we natuurlijk het allerliefste buiten. Genieten van de zon of stampen in de regen: buiten is altijd leuker. 

In BuitenLand leren wij meer over alles dat wij buiten kunnen doen. We leren bijvoorbeeld vogels herkennen en een hut bouwen. 

BuitenLand is voor de kinderen, dus ouders mogen – tenzij expliciet anders vermeld – lekker wat anders gaan doen. 

Het BuitenLand Paspoort wordt afgegeven bij de eerste begeleide activiteit. Vervolgens krijg je bij iedere nieuwe activiteit een stempel, zodat je goed kunt bijhouden wat je hebt gedaan. 

Burgemeester van buitenland

“Onze paspoorten zijn voor alle avonturiers die het buitenleven willen ontdekken. Leren van anderen, maar vooral heel veel zelf doen. Bij ons is het nooit saai.

Voor iedere activiteit waaraan je deelneemt krijg je bovendien een stempel, dan weet je precies wat jij hebt gedaan!”

– Burgemeester van BuitenLand

Aankomende ACTIVITEITEN

Bekijk hieronder de aankomende activiteiten. Plaatsen zijn beperkt, dus wees er als de kippen bij.

Het Waterfestijn (6-12 jaar)

22 juni | Gratis

Op 22 juni om 15.30 uur vind er onder begeleiding van Talentenfabriek weer een bijzondere kinderactiviteit plaats voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Help! Jack heeft een dilemma, hij wil namelijk op vakantie gaan. Lisa is al op de eindbestemming maar Jack heeft geen idee hoe hij daar moet komen… Kunnen jullie de begraven, mysterieuze schatkaart vinden? Ga de uitdaging aan om Jack te helpen!  Oh, en wees niet bang om nat te worden…

Entree is gratis, maar aanmelden is verplicht en plaatsen (max 25) beperkt.

– Tijdstip: 15:30 tot 17:00 
– Leeftijd: 6 t/m 12 jaar oud 
Lente Bos Avontuur (6-12 jaar)

25 mei | Gratis

Kom jij ook Lisa en Jack helpen tijdens de zoektocht naar het speciale lentedrankje? 
 

Op 25 mei om 15.30 uur vind er onder begeleiding van Talentenfabriek weer een bijzondere kinderactiviteit plaats voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Tijdens de lente speurtocht worden de kinderen geconfronteerd met een aantal obstakels, geheimen, raadsels en vragen. Als zij deze opdrachten juist voltooien ontvangen zij een ingrediënt voor het speciale drankje. Entree is gratis, maar aanmelden is verplicht en plaatsen (max 25) beperkt.

– Tijdstip: 15:30 tot 17:00 
– Leeftijd: 6 t/m 12 jaar oud 
Winter Expeditie Winterbos (6-12 jaar)

26 Jan | Gratis

Ga jij mee op Expeditie Winter Wonderland? Op 26 januari neemt Talentenfabriek maximaal 25 kinderen mee tussen 6 en 12 jaar op expeditie Winter Wonderland!  Een fantastische activiteit waarbij de kinderen zullen moeten samenwerken om de uitdagingen tot een goed einde te brengen. De sleutelwoorden van deze dag zijn: teambuilding, coöperatief spel, verzamelen, escape room en puzzels.

– Duur: 15.30-17.00 uur
– Leeftijd: 6 t/m 12 jaar oud 

De Birdroute

Verdien jouw vogeldiploma

De Birdroute in het Diemerbos is er voor alle kinderen die meer willen weten over vogels en natuur. In het proeflokaal kun je een knapzak (5,-) met zoekkaart en wat lekkers halen. Zoek vervolgens de 10 vogels op de route en verdien een officieel vogeldiploma van Boswachter Anne!

De Birdroute is op dit moment het enige vaste onderdeel van BuitenLand, dus dan krijg je ook een stempel. 

Partners BuitenLand