• IJSVOGEL | bierbostelijs

    Dit is vegan waste-free ijs. Uniek is het gebruik van bierbostel, een restproduct uit het brouwproces. De bierbostel wordt verwerkt tot melk, waarna het de basis vormt voor de ijsmix. Als smaakmakers zijn vervolgens een Russian Imperial Stout bier, chocolade en kokos toegevoegd.

Bierbostelijs

Dit is waste-free ijs. Dat houdt in dat tijdens het produceren van dit ijs niks is weggegooid. Bovendien is dit ijs gemaakt van een restproduct; bierbostel. Bierbostel is een restje granen dat overblijft na het brouwen van bier. Dit restje granen is eerst verwerkt tot vegan melk. Vervolgens is deze melk verwerkt tot ijs. De ijsmix is hierna op smaak gebracht met een Russian Imperial Stout bier (Captain Blackbird), chocolade en kokos.

Het proces

Er zijn 6 belangrijke stappen bij het maken dit bierbostelijs. 

Lena Wabeke

Het idee voor het bierbostelijs is geboren tijdens de stage van Lena Wabeke. Voor haar opleiding Food Innovation is zij gaan onderzoeken wat ze met het bierbostel – een restproduct bij het brouwen – van Bird Brewery kon doen. Verschillende ideeen zijn uitgewerkt en getest, maar uiteindelijk werden wij allen het meest enthousiast van de optie om melk te maken van de bierbostel. Dit vormde vervolgens de basis voor het ijs. Samen met de ijsmakers van IJsbaart is de IJsvogel vervolgens in productie gegaan.

IJSBAART X BIRD BREWERY

De IJsvogel is een collab tussen bierbrouwerij Bird Brewery en de ijsmakers van IJsbaart. Beide jonge bedrijven staan bekend om hun ambachtelijke producten, pure ingredienten en duurzame visie. In hoog tempo veroveren zij hun markten: hun producten zijn op veel plekken te vinden in de horeca en retail. Het bierbostelijs is een prachtige manier om de expertise van beiden te combineren tot een nieuw, innovatief product. Exclusief gemaakt voor proeflokaal House of Bird Diemerbos.

Exclusief bij House of Bird

De IJsvogel is exclusief te krijgen bij House of Bird Diemerbos. Het is in een kleine oplage geproduceerd, dus wees er als de kippen bij.